Podcast 28 min
odemčené

Dezinformace jako zranění

Proč je tak těžké nereagovat na lži? Přemýšlejte o tom s Adamem Suchým.

28:03
Adam Suchý

Adam Suchý
Klinický psycholog

Petr Bouška

Petr Bouška
Moderátor

12. 5. 2022

Ze seriálu: V sobě

Dokud jsme se kvůli dezinformacím hádali jen v diskusích na sociálních sítích, ještě nebylo tak zle. Teď mají tyto konflikty reálný dopad na naše životy. Kvůli rozporům ukončujeme mnohá přátelství i kontakt s příbuznými ve skutečném světě. Musíme se jako jednotlivci i jako společnost pohnout dál. Zaměřme se na děti. Co by měla dělat škola, co rodiče? Jak bychom měli sami změnit své chování? Poslechněte si rozhovor Petra Boušky s psychologem Adamem Suchým.

V podcastu uslyšíte:

Mohlo by vás zajímat

Kousek smutku

Proč skončily diskuse a co umí nové tlačítko Otázka pro autora?

Přečíst článek
  • Proč lidé vytváří a šíří dezinformace? Je to přirozená potřeba?
  • Proč je těžké některé zprávy nesdílet, nereagovat na ně?
  • Jak by měla vypadat mediální gramotnost na školách?
  • Má smysl starším lidem vysvětlovat, jak média fungují?
  • Jak se bránit infodemii, záplavě informací?
  • Jak filtrovat zprávy a zdroje, které si k sobě pouštíme?
  • Jak a proč si naordinovat digitální půst?
  • Měli by být lidé za vytváření a šíření dezinformací trestáni?

Články k poslechu

Nedokonalá

Možná si to potřebujete přečíst ještě jednou: je v pořádku nebýt ve všem na jedničku.

10 min

To není spravedlivé!

Malé děti se musí podělit o dort, velké třeba o rodinný majetek. Co to dělá …

18 min

Jak se (ne)vidíme

Partneři se ve vztahu navzájem hluboce ovlivňují. I když si toho nejsou vědomi.

12 min

Přátelství mimo věk

Proč vyhledávat a jak budovat přátelské vztahy napříč generacemi?

11 min

AI Buddha

Umělá inteligence nemá ego. Co když se neprobudí k nadvládě, ale k soucitu?

9 min

12. 5. 2022

Načítá se...
Načítá se...
Načítá se...

Nejlépe hodnocené články

Nastavení soukromí

Můžeme povolit některé další služby pro analýzu návštěvnosti? Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat.

Více informací.