Podcast 24 min
odemčené

Jíst bez výčitek

Když mám zdravý vztah k sobě a svému tělu, pak mohu mít zdravý vztah i k jídlu, říká psychoterapeutka Petra Mocová.

24:28
Jan Smetánka

Jan Smetánka
Vydavatel Psychologie.cz

Petra Mocová

Petra Mocová
Gestalt terapeutka

26. 8. 2021

Ze seriálu: Uvolněte se

Najděte si stravovací styl, který vám bude vyhovovat dlouhodobě. Buďte k sobě při jídle všímaví a laskaví. Je důležité, aby jídlo bylo potěšením a aby vám zvyšovalo kvalitu života. Občasné zaškobrtnutí ve stravě je úplně v pořádku, říká v podcastu psychoterapeutka Petra Mocová.

V podcastu se dozvíte:

Mohlo by vás zajímat

Správné tělo

Naše hmotnost je vždy věrným obrazem vnitřního i vnějšího života. Tělo má k tloušťce důvod.

Přečíst článek
  • O úskalí černobílého přístupu k jídlu.
  • Proč a do jaké míry stravu řešit.
  • Jak si nastavit svůj vztah k jídlu, nehledě na aktuální trendy.
  • O emočních spouštěčích přejídání.
  • Proč nejsou „zdravé” stravovací trendy vhodné pro všechny.
  • O vnitřní a vnější motivaci v souvislosti se stravovacími návyky.
  • Proč je přehnaná stravovací disciplína spíše na škodu a proč je dobré občas vybočit.
  • Jak poznat, kdy se ze stravy stává stresor.


Články k poslechu

Vztahové iluze

Pomalu vám dochází, že ten vztah nikdy nebyl opravdový. Tak proč konec tolik bolí?

12 min

Rodinná harmonie

Nejlépe zní vztahy tehdy, když si navzájem nasloucháme, ale každý se drží svého partu.

7 min

Kterou terapii?

V jednotlivých fázích mé cesty mi pomohla pokaždé jiná terapie.

14 min

Digitální já

Zrcadlo, řekni mi, kdo je tady nejkrásnější? Skrze internet ožívají archetypální situace.

9 min

Nemysli, vnímej

Nemusíme všechno vyřešit. Cesta se před námi rozvine sama, budeme‑li pozorní.

14 min

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

26. 8. 2021

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

Načítá se...
Načítá se...
Načítá se...

Nejlépe hodnocené články

Nastavení soukromí

Můžeme povolit některé další služby pro analýzu návštěvnosti? Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat.

Více informací.