Najděte si stravovací styl, který vám bude vyhovovat dlouhodobě. Buďte k sobě při jídle všímaví a laskaví. Je důležité, aby jídlo bylo potěšením a aby vám zvyšovalo kvalitu života. Občasné zaškobrtnutí ve stravě je úplně v pořádku, říká v podcastu psychoterapeutka Petra Mocová.
V podcastu se dozvíte:
- O úskalí černobílého přístupu k jídlu.
- Proč a do jaké míry stravu řešit.
- Jak si nastavit svůj vztah k jídlu, nehledě na aktuální trendy.
- O emočních spouštěčích přejídání.
- Proč nejsou „zdravé” stravovací trendy vhodné pro všechny.
- O vnitřní a vnější motivaci v souvislosti se stravovacími návyky.
- Proč je přehnaná stravovací disciplína spíše na škodu a proč je dobré občas vybočit.
- Jak poznat, kdy se ze stravy stává stresor.