Podcast 24 min
odemčené

Jíst bez výčitek

Když mám zdravý vztah k sobě a svému tělu, pak mohu mít zdravý vztah i k jídlu, říká psychoterapeutka Petra Mocová.

24:28
Jan Smetánka

Jan Smetánka
Vydavatel Psychologie.cz

Petra Mocová

Petra Mocová
Gestalt terapeutka

26. 8. 2021

Ze seriálu: Uvolněte se

Najděte si stravovací styl, který vám bude vyhovovat dlouhodobě. Buďte k sobě při jídle všímaví a laskaví. Je důležité, aby jídlo bylo potěšením a aby vám zvyšovalo kvalitu života. Občasné zaškobrtnutí ve stravě je úplně v pořádku, říká v podcastu psychoterapeutka Petra Mocová.

V podcastu se dozvíte:

Mohlo by vás zajímat

Správné tělo

Naše hmotnost je vždy věrným obrazem vnitřního i vnějšího života. Tělo má k tloušťce důvod.

Přečíst článek
  • O úskalí černobílého přístupu k jídlu.
  • Proč a do jaké míry stravu řešit.
  • Jak si nastavit svůj vztah k jídlu, nehledě na aktuální trendy.
  • O emočních spouštěčích přejídání.
  • Proč nejsou „zdravé” stravovací trendy vhodné pro všechny.
  • O vnitřní a vnější motivaci v souvislosti se stravovacími návyky.
  • Proč je přehnaná stravovací disciplína spíše na škodu a proč je dobré občas vybočit.
  • Jak poznat, kdy se ze stravy stává stresor.


Články k poslechu

Láska na talíři

Jídlo a láska mají hodně společného. Problém vzniká, když se obojí nějak zamotá a přidá …

10 min

Magický svět

Lpění na věcech a rituálech dětem dává jistotu. Kdy je čas zasáhnout?

7 min

Paradox změny

Změna se děje, když na ni přestaneme tlačit. Jak se tomuto stavu otevřít?

13 min

Protože jsme milovali

Ztráta bolí. Nedá se tomu vyhnout. Žal nás přivádí přímo k jádru naší bytosti.

9 min

Proč jsem neviditelná?

Můžeme být mezi lidmi, a přitom úplně sami. Chvíli nám to i vyhovuje. Jenže co …

10 min

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

26. 8. 2021

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

Načítá se...
Načítá se...
Načítá se...

Nejlépe hodnocené články

Nastavení soukromí

Můžeme povolit některé další služby pro analýzu návštěvnosti? Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat.

Více informací.