Vkládání dotazů již není povoleno.
Podcast 24 min
odemčené

Jíst bez výčitek

Když mám zdravý vztah k sobě a svému tělu, pak mohu mít zdravý vztah i k jídlu, říká psychoterapeutka Petra Mocová.

24:28
Jan Smetánka

Jan Smetánka
Vydavatel Psychologie.cz

Petra Mocová

Petra Mocová
Gestalt terapeutka

26. 8. 2021

Ze seriálu: Uvolněte se

Najděte si stravovací styl, který vám bude vyhovovat dlouhodobě. Buďte k sobě při jídle všímaví a laskaví. Je důležité, aby jídlo bylo potěšením a aby vám zvyšovalo kvalitu života. Občasné zaškobrtnutí ve stravě je úplně v pořádku, říká v podcastu psychoterapeutka Petra Mocová.

V podcastu se dozvíte:

Mohlo by vás zajímat

Hubnutí hlavou

Snažíte se shodit přebytečná kila a stále se vám to nedaří? Příčina může být v …

Přečíst článek
  • O úskalí černobílého přístupu k jídlu.
  • Proč a do jaké míry stravu řešit.
  • Jak si nastavit svůj vztah k jídlu, nehledě na aktuální trendy.
  • O emočních spouštěčích přejídání.
  • Proč nejsou „zdravé” stravovací trendy vhodné pro všechny.
  • O vnitřní a vnější motivaci v souvislosti se stravovacími návyky.
  • Proč je přehnaná stravovací disciplína spíše na škodu a proč je dobré občas vybočit.
  • Jak poznat, kdy se ze stravy stává stresor.


Články k poslechu

Nemysli, vnímej

Nemusíme všechno vyřešit. Cesta se před námi rozvine sama, budeme‑li pozorní.

14 min

Toxická pouta

Proč zůstáváme ve vztazích, které nám škodí? Není za tím neschopnost ani slabá vůle.

13 min

Sám sobě sabotérem

Někdy si největší klacky pod nohy házíme my sami. Proč to děláme?

11 min

Denní snění

Mysl se někdy zatoulá. Je opravdu takový problém, když nejsme produktivní?

7 min

Síla vcítění

Empatie může být lékem pro obě strany, když ji užíváme moudře.

14 min

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

26. 8. 2021

Jan Smetánka

Vydavatel Psychologie.cz

Načítá se...
Načítá se...
Načítá se...

Nejlépe hodnocené články

Nastavení soukromí

Můžeme povolit některé další služby pro analýzu návštěvnosti? Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat.

Více informací.